Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto z dodatkiem sera ricotta i cytryny
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 565
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 565
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na lekką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, do połączenia składników. Następnie dodać ricottę, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Ubijać na średniej prędkości miksera przez około 2 minuty.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut, do suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto, posypać siekanymi pistacjami.