Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem kawałków czekolady oraz udekorowane cukrem pudrem
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 810
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2272
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1519
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 172
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 124
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 810
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2272
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1519
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 172
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 124
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.