Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho, idealne do kawy
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywno.Pianę dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i śmietanę. Wymieszać. Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na cieście . Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Z mleka odlać 150 ml. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać mąki. Wymieszaną masę wlać do gotującego się mleka. Gotować 2 minuty cały czas mieszając. Odstawiać do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Posypać kakao.