Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto drożdżowe udaje się zawsze, jest puszyste i smaczne.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Składniki
Wykonanie: Mleko lekko podgrzać, tak aby było lekko ciepłe. Do dużej miski przesiać mąkę. Następnie robimy w niej lekkie wgłębienie i wlewamy roztrzepane widelcem jajka, ale nie mieszamy. Dodajemy cukier i drożdże i olej. Na koniec całość zalewamy ciepłym mlekiem, ale nie mieszamy. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 2 ½ godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy, wykładamy do blaszki 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta układamy borówki. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Zaraz po upieczeniu ciasto należy wyjąć z piekarnika.