Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebywale smaczne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku z cukrem, dodać żółtka, miękką, margarynę, mąkę. Wyrobić ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część dobrze rozwałkować i przełożyć sparzonymi mlekiem orzechami wymieszanymi z cukrem. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i zostawić na 12 godzin. Piec w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.