Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto łaciate z kokosem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Wiórki kokosowe połączyć z 15 dag cukru, 5 dag mąki i cukrem wanilinowym. Wbić 3 jajka. Masę wymieszać. Przełożyć do szprycy cukierniczej z okrągłą końcówką.
Czekoladę gorzką posiekać. Przełożyć do rondelka i stopić razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej.
Masę czekoladową wymieszać z 7 jajkami. Ubić mikserem na puszystą masę. Dodać 30 dag cukru, szczyptę soli oraz 35 dag mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
Blachę 32x39 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto czekoladowe. Na wierzch wycisnąć kuleczki z masy kokosowej i lekko je wgnieść w czekoladowe ciasto (aby powstały łatki).
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25 minut. Wystudzić. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem albo ozdobić bitą śmietaną.Źródło: Życie na gorąco