Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami- uwielbiam je!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 72
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 584
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 214
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 665
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 83
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 72
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 584
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 214
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 665
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy miód, mak i ucieramy jeszcze z 10 minut. Następnie dodajemy kakao, sodę, cynamon i mąkę pszenną i ubita pianę z białek. Delikatnie mieszamy, wykładamy na foremkę 25/36, pieczmy około 50 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa budyniowa: W pół szklanki mleka rozpuszczamy mąki, resztę zagotowujemy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając aż do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartą margaryną.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wylewamy do naczynia prostokątnego (najlepiej takiego wysokości leżącego biszkopta) aż do zastygnięcia, następnie kroimy w paski. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy budyniowej- biszkopty układamy rzędami, a w przerwy między nimi dajemy paski galaretki- reszta masy- ciasto- polewa.