Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowe przekładane kremem twarogowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
ok. 60 minut
Białka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru i wymieszać ze startą marchewką. Porcjami wlewać olej. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z resztą cukru na pianę, delikatnie domieszać do ciasta.
Blachę wyłożyć pergaminem. Nałożyć ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 45 minut. Wystudzić. Marmoladę podgrzać, wymieszać z mlekiem, cukrem i proszkiem budyniowym.
Rodzynki skropić rumem i wymieszać z masą morelową. Kiedy masa wystygnie, utrzeć ją z twarogiem. Wystudzone ciasto rozciąć na dwa placki. Przełożyć je 2/3 kremu. Pozostały krem rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi migdałami.Źródło: Życie na gorąco