Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto bez pieczenia z dodatkiem cydru. Proste, szybkie i smaczne.
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 44
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 40
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 119
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 96
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 217
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 44
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 40
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 119
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 96
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 217
Składniki
Blaszka 22 X 9 cm wyłożona folią przezroczystą. Miętę dobrze posiekać lub zmielić w młynku do kawy. Żelatynę namoczyć w cydrze, jak napęcznieje lekko podgrzać do rozpuszczenia. Schłodzoną śmietanę i serek ubić, pod koniec dodać zmieloną miętę i cukier puder. W przestudzonej ale płynnej żelatynie wymieszać 2 łyżki masy śmietankowej. Natychmiast przełożyć do reszty masy dobrze wymieszać. Spód blaszki wyłożyć warstwą herbatników, posmarować dżemem, posypać pokruszonymi 4 bezami. Wyłożyć warstwę kremu i porzeczek. Znowu warstwa herbatników, dżem, bezy, krem z porzeczkami. Trzecia warstwa herbatników, dżem, bezy, krem. Wierzch posypać porzeczkami i ułożyć listki mięty. Ciasto dobrze jest zostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny. Potem wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.