Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto "migdałowe wzgórze""
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4914
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem kryształem oraz wanilinowym, jajkami i aromatem. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Całość dokładnie zmiksuj, po czym przelej do formy o wymiarach 24x35 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz około 45 minut.
Budyń ugotuj na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu i polej nim ciasto. Udekoruj np. owocami.Źródło: Telemax