Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto półkruche z masą kokosową"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Składniki
Ciasto: posiekaj, zagnieć. Włóż na godzinę do lodówki. Połowę ciasta rozwałkuj, wyłóż blachę (24 na 36 cm).
Ponakłuwaj. Posmaruj konfiturą, posyp suszoną żurawiną.
Masa: białka ubij z cukrem. Połącz z resztą składników.
Wylej na ciasto. Zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50 min w 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie