Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana gruszka i migdały w pysznym cieście się spotkały.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 624
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2064
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1303
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 145
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 107
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 624
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2064
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1303
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 145
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 107
Składniki
Podgrzej piekarnik do 180°C. Do miski przesiej przez sitko mąkę. Dodaj cynamon, stewię w kryształkach 1:1 oraz stewię w kryształkach 10:1. Dosyp zmielone migdały, dodaj maślankę, jajka, roztopione masło. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą masę.
Obierz gruszki, wykrój środek i pokrój je na sześć części. Na patelni roztop masło, następnie smaż posiekane migdały oraz gruszki, aż skarmelizowania owoców.
Do wysmarowanej masłem foremki o średnicy 25 cm wlej ciasto, a następnie ułóż na nim gruszki i migdały.
Foremkę umieść w piekarniku i piecz przez około 25 minut.