Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mąki orkiszowej z owocami: brzoskwinie, jabłka. Jest, szybkie i łatwe do zrobienia, soczyste i trochę takie jak tureckie wypieki. Pyszne do popołudniowej kawki i na pogaduchy.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Ucieramy masło, cukier i cukier wanilinowy, dodajemy jajka i dalej ucieramy na pianę. Dolewamy śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy do utartych jaj. Krótko mieszamy, tylko do połączenia się skladników.
Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto. Na wierzchu kładziemy owoce. Moje brzoskwinie były ciężkie od syropu i pewnie dlatego szybko spadły na dno. Jeśli użyjemy świeżych owoców, kroimy je w kostkę i wtedy zostają na wierzchu. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 70 minut do zrumienienia.