Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem porzeczkowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami gorącej wody na puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodawaj na przemian po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, ubitą pianę oraz proszek do pieczenia i ocet. Wymieszaj.
Ciasto wlej do tortownicy, piecz 15-20 min w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Mus: żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Konfiturę dokładnie wymieszaj z żelatyną. 2/3 musu posmaruj spód, przykryj drugim blatem, lekko dociśnij. Rozsmaruj resztę musu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie