Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka na jeden kęs. Idealnie komponują się podane z zimową herbatą.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 305
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1320
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 848
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 81
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 305
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1320
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 848
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 81
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Blaszki do pieczenia wyłóż papierem.
Cytryny umyj, a następnie sparz gorącą wodą. Wytrzyj do sucha. Za pomocą tarki zetrzyj skórkę.
Przygotuj dwie duże miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej za pomocą miksera połącz masło i cukier, następnie wbij jajko. Pod sam koniec dodaj sok z cytryny i skórkę.
Suche składniki przesyp do miski z mokrymi i dokładnie wymieszaj za pomocą szpatułki.
Z powstałego ciasta uformuj kulki. Wyłóż je na blaszkę w odstępach 1,5 cm i rozgnieć za pomocą łyżki.
Ciasteczka piecz 10-13 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wypieki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.