Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać mąkę pszenną i dokładnie pomieszać. Masę wlać do gotującego się mleka z masłem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać przyprawę do piernika. Wystudzić. Granat rozciąć i wyjąć pestki. 12 pierników ( moje własnej roboty ) rozkruszyć. Najlepiej włożyć do torebki foliowej i uderzyć kilka razy tłuczkiem. Na dno pucharków wsypać pokruszone pierniki. Do każdego pucharka wlać po dwie łyżki miodu pitnego trójniaka (dla dzieci herbatkę ziołową). Następnie nałożyć budyń piernikowy. Wszystko przykryć pestkami granatu. Udekorować pierniczkami i czekoladowymi gwiazdkami. Smacznego.