Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Izaura to ulubiony sernik mojej rodzinki. Jest to połączenie ciasta czekoladowego i sernika, więc mamy dwa w jednym. Sprawdza się na rodzinnych spotkaniach , imprezach okolicznościowych a także na święta. Polecam
blaszka, papier do pieczenia , mikser, garnek,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Składniki
Masło lub margarynę pokroić na kawałki włożyć do garnka , dodać cukier , cukier waniliowy, kakao wlać 6 łyżek zimnej wody mieszając gotować około 5 minut. Wystudzić i wymieszać z żółtkami. Następnie połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia , połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę przelać do większej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa; Masło utrzeć z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym i żółtkami, dodając porcjami mielony ser, na koniec wymieszać z budyniem waniliowym i połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę serową wyłożyć na ciasto kupkami czyli rozkładać porcje sera na cieście. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą czekoladową. Smacznego. Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Ciasto po upieczeniu gotowe do krojenia i podania.