Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kawą smakuje wybornie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Składniki
Wykonanie torcika: Jajka utrzeć z cukrem.
Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę.
Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.
Wykonanie masy pomarańczowej: Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę.
Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając