Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji świątecznych wypieków często pozostaje dużo białka i nie wiadomo co z nim zrobić. Proponuję upiec moje ciasteczka. Przygotowuje się je bardzo szybko, a smak boski.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 850
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2314
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1578
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 127
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 850
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2314
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1578
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 127
Składniki
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Jeszcze chwilę ubijać. Wmieszać (przy pomocy łopatki) wiórki kokosowe. Dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Masa się trochę klei, więc można zwilżyć dłonie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.C 15-17 minut, aż się pięknie zrumienią.