Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik przygotujesz w mgnieniu oka. Bez pieczenia, wystarczy zagotować masę serową w garnku i gotowe. Ciasto wychodzi niezwykle kremowe i delikatne. My zdecydowaliśmy się podać je z polewą karmelową, ale śmiało możesz zastąpić ją czekoladową.
Polecam.
Odsłon: 124
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 124
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Rozpuść w małym garnuszku 50 g masła. Herbatniki zmiel w blenderze na drobny proszek i przesyp do miski. Połącz z masłem.
Masę rozprowadź na dnie tortownicy i mocno dociśnij np. za pomocą łyżki. Odstaw w chłodne miejsce.
Czas na masę serową. Jajka wybij do miski.
Do dużego garnka włóż masło i wsyp cukier puder. Podgrzewaj na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły. Następnie partiami dodawaj mielony twaróg i jajka.
W zimnym mleku rozpuść budyń i dodaj do masy twarogowej wraz z łyżeczką pasty waniliowej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Niech całość lekko się zagotuje. Następnie zestaw z palnika i wyłóż na herbatnikowy spód.
Przygotuj polewę. Na patelnię wysyp cukier podgrzewaj do momentu, aż się rozpuści. Następnie dodaj masło oraz śmietankę i zacznij energicznie mieszać. Gdy się połączą, zdejmij z ognia, wsyp szczyptę soli i zamieszaj.
Gotową polewę wylej na wierzch ciasta.