Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty torcik z dużą ilością owoców zatopionych w masie śmietanowo-serowej.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 18
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 46
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 25
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 41
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 184
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 18
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 46
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 25
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 41
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 184
Składniki
Połowę biszkoptów pokruszyć na pył i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe biszkopty przekroić na pół i ustawić dookoła brzegu, docisnąć do spodu.
Mascarpone zmiksować z pudrem. W drugiej misce ubić na sztywno kremówkę. Żelatynę namoczyć, odcisnąć, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Dodać 2-3 łyżki mascarpone i wymieszać, następnie dodać do pozostałego serka. Wymieszać z ubitą śmietaną.
Owoce umyć, osuszyć. Połowę dodać do masy śmietanowej. Wymieszać i wyłożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lódowki na 2 godziny. Przed podaniem wyłożyć na środku pozostałe owoce. Smacznego:)