Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,ropływajace mini bezy pavlowa
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 78
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 63
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 484
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 187
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 547
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 78
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 63
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 484
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 187
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 547
Składniki
Piekarnik nagrzać na 120 °C beż termoobiegu. Przygotować blaszkę i wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować 12 kółek o średnicy 8 cm. Białka ubijać niekoniecznie na sztywną masę stopniowo dodawać po łyżce cukru i ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Na koniec gdy masa jest już sztywna i błyszcząca dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżkę soku z cytryny. Wymieszać dobrze i układać na blaszcze formując 12 krążków. Wstawić do piekarnika i piec 25 min w 120°C następnie zmniejszyć temperature do 100 °C i suszyć bezy 45 min. Po tym czasie bezy będą chrupiące z zewnątrz a miekkie w środku jeżeli ktoś lubi w całości suche suszyć jeszcze kolejne 45 min . Na bezy wyłożyć masę z ubitej śmietanany z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Na wierz wyłożyć owoce (mogą być różne ja użyłam truskawki, wcześniej je pokroiłam w kostkę i posypłam łyżeczką cukru) i takie owoce w syropie przełożyłam na krem .