Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszności z kostki twarogu ? Powiem wam tylko tyle że przygotowanie zajmuje zaledwie pięć minut nie licząc czasu smażenia pączusiów ale to też około dwudziestu a nawet piętnastu minut. Są bardzo proste w przygotowaniu bez komplikacji, wystarczy tylko sześć składników i mamy gotowa pyszność dla dzieciaków i nie tylko. Miałam piec metrowca ale przeglądając mój zeszyt z przepisami dopatrzyłam że nie mam mleka a bez mleka nie zrobię kremu, dlatego właśnie szybko zrobiłam pączusie. Zawsze to coś słodkiego i pysznego.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Do miski dodać kostkę twarogu (ja kupuję w Biedronce jak dla mnie najlepszy), wbić całe jajka, wsypać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę i aromat dowolny (lecz moim zdaniem do tych pączusiów najlepszy śmietankowy lub migdałowy). Całość wymieszać łyżką następnie wyrobić za pomocą ręki na jednolite ciasto. Gdy mamy wyrobione już ciasto wtedy na mały palnik z gazem wstawić w garnku olej aby się rozgrzał.
Jak już olej w garnku się rozgrzał zmniejszyć w palniku ogień. Na małą łyżeczkę nabierać niewielką ilość ciasta ( ciasto musi być lekko kleiste ). Nabrane ciasto wkładać na rozgrzany olej ( można pomóc sobie palcem przy włożeniu ciasta do oleju ( czyli z łyżeczki zsunąć palcem ). Smażyć na wolnym ogniu od wypłynięcia na wierzch z obu stron na rumiany kolor ( nie mogą się smażyć na dużym ogniu ponieważ będą w środku surowe ).
Gotowe usmażone pączusie wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej do miseczki z ręcznikiem papierowym. Po chwili wyjąć ręcznik i pozostawić same pączusie w salaterce, powiem wam że nie wchłaniają pączusie w siebie dużo tłuszczu.
Pączusie wyszły przepyszne z wierzchu cudownie chrupiące zaś w środku wilgotne i mięciutkie. Polecam serdecznie na imprezy dla dzieci do szkoły a nawet dla dorosłych do poobiedniej kawy. Zachęcam wszystkich serdecznie do skorzystania z tego przepisu i podzielenia się ze mną waszymi komentarzami.