Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 580
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na płaty (20 na 15 cm). Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w 200 st. Z mleka, 10 dag cukru oraz proszku waniliowego ugotuj budyń. Utrzyj go z łyżką rumu i masłem.
Na jednym płacie ciasta rozłóż połowę kremu, oczyszczone owoce i resztę kremu. Przykryj drugim płatem. Posmaruj dżemem, a potem polewą z soku z cytryn, łyżki rumu i reszty cukru pudru.
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety