Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
ciasto: Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier ubijać , dodawać po jednym żółtku - ubić do białości, mąkę wymieszać z proszkiem i kakaem , przesiać delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami, wlać na dużą formę i upiec. Gdy wystygnie przekroić na pół i nasączyć ponczem.
Krem zrobić wg przepisu na opakowaniu.
posmarować kremem środek i wierzch ciasta zetrzeć na to gorzką czekoladę.