Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek jest bardzo smaczny,a zarazem prosty do zrobienia.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Makę ,cukier,kakao i cynamon wsypujemy do miski wlewamy mleko i olej,dodajemy jajko,sode i proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie miksujemy.
Uzyskana mase wlewamy do natluszczonej i posypanej bułka formy.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.200 stopni i pieczemy ok.30 minut.
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i studzimy.Nastepnie przekrawamy wzdłuż na pół i obie częscie smarujemy dżemem .Składamy.Pozsypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO.