Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek ze śliwkami To ciasto zawsze się udaje !
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
Utrzeć miękką margarynę z cukrem. Dodać po całym jajku, ucierać 2 minuty. Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia - wymieszać szybko i dokładnie Łyżką wyłożyć na blaszkę. Rozłożyć przecięte na pół śliwki ( lub inny owoc) Wstawić do nagrzanego piekarnika 170° i piec 50min do 1h ( musi osiągnąć piękny, złoty kolor) Kruszonka jest opcjonalna Moja wersja dla leniwych: zostawiam trzy łyżki ciasta, dosypuje dwie garści mąki i garść cukru, na wysokich obrotach, kilka sekund mieszam i gotowa sypka kruszonka. Posypujemy nią ciasto przed wystawieniem do piekarnika