Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jogurtowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 782
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 782
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Składniki
Herbatniki rozdrobnij na piasek, dodaj masło, wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Do miski włóż jogurt, wsyp przesiany cukier puder, zmiksuj. Schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno. Do przestudzonej żelatyny dodaj 4 łyżki masy jogurtowej, wymie szaj.
Przełóż do pozostałej masy jogurtowej, krótko zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą śmietankę, delikatnie wymieszaj szpatułką. Masę przełóż na spód ciasteczkowy. Wstaw do lodówki.
Umyte listki mięty posiekaj. Pozo stałe sosu włóż do rondelka, wymieszaj. Zagotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Gdyby sos był zbyt gęsty dodaj trochę więcej soku z cytryny. Do wystudzonego sosu dodaj miętę i polej nim wierzch sernika.Źródło: Świat i Ludzie