Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz owoce mango, to pokochasz ten sernik. Jest słodki, puszysty i niezwykle orzeźwiający. Przygotujesz go dość szybko i bez problemu. Co więcej, chcąc skrócić czas pracy nad ciastem, użyj gotowej pulpy z mango, dostaniesz ją bez problemu w większych hipermarketach.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 571
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 571
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasteczka wrzuć do blendera, rozdrobnij na pył i przełóż do miski. W małym garnku rozpuść masło, wlej do rozkruszonych ciastek i dokładnie wymieszaj.
Powstałą masą wyłóż spód tortownicy, wyrównaj i mocno dociśnij do spodu.
Żelatynę rozpuść w 70 ml bardzo ciepłej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
Twaróg zmiel trzykrotnie, przełóż do dużej miski. Za pomocą miksera wymieszaj z pulpą mango, sokiem z cytryny i cukrem.
Rozpuszczoną żelatynę wymieszaj z łyżką masy serowej, dodaj do pozostałej masy i miksuj przez 3 minuty.
W dużej misce ubij śmietankę na sztywną pianę. Dodaj do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki. Całość przełóż na przygotowany wcześniej spód z ciasteczek. Wyrównaj z góry i włóż do lodówki.
Opakowanie galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody. Odstaw do przestudzenia. Gdy będzie letnia, wymieszaj z pulpą mango i wylej na wierzch sernika.
Połówkę mango pokrój w kostkę i umieść ją na połowie sernika. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.