Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rozpływa się w ustach.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 983
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2532
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1752
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 207
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 139
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 983
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2532
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1752
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 207
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 139
Składniki
90g masła rozpuścić. Ciasteczka drobno pokruszyć i wymieszać z ciepłym masłem. Przełozyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Budyń wymieszać z cukrem. Stopniowo dolewać mleko i miksować. Następnie dodać śmietanę. Wszystko dobrze, ale krótko, wymieszać. Masę przełożyć na przygotowany spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 60-65 minut. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić do lodówki.
Czekoladę połamać i razem z masłem (40g) rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Smacznego :)