Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel jabłkowy z sosem czekoladowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 602
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 50
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 366
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 602
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 50
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 366
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z ricottą, cukrem pudrem i imbirem.
Rozpuść masło i posmaruj nim rozmrożone płaty ciasta francuskiego. Podziel masę jabłkową na 6 porcji i ułóż na krótszych brzegach ciasta. Zawiń kolejno strudle. Posmaruj po wierzchu resztą masła, posyp migdałami. Wstaw do piekarnika, piecz 20 minut.
Wymieszaj i rozpuść na małym ogniu czekoladę, śmietanę, esencję i brązowy cukier. Gotuj 5 minut, aż powstanie gładki sos. Polej nim gorące strudle.
Dla 6 osób, czas 45 min, 4 zł porcja, 712 kcal.Źródło: Olivia