Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z serem i rodzynkami"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 737
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 826
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 737
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 826
Składniki
Przygotuj ciasto: masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 2 łyżki stopionego masła, żółtka i ok. 1/4 szklanki ciepłej wody. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 20 –30 minut.
Rodzynki skrop likierem, odstaw. 10 dag masła stop. Utrzyj twaróg, cukier, jajka, żółtka i skórkę z cytryny. Domieszaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Ciasto cienko rozwałkuj.
Posmaruj je stopionym masłem, posyp bułką tartą i rozsmaruj nadzienie serowe. Zwiń, przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Piecz ok. 35 min w 225 st. Strudel wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina