Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj oprócz gofrów upiekłam sobie jeszcze ciasto na weekend .
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 77
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 668
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 245
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 759
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 77
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 668
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 245
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 759
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do miski dodać produkty na ciasto.
Wszystko dokładnie wyrobić za pomocą rąk na gładkie ciasto.
Blaszkę 12 * 40 wyłożyć papierem do pieczenia położyć jedną część ciasta.
Na ciasto wyłożyć starte na tarce jarzynowej jabłka.
Przykryć drugą połową ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec około godziny w zależności od piekarnika.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło fajne kruche nadaje się dla gości jak i do kawy.
Kroić na drugi dzień, no chyba że ktoś nie wytrzyma
Polecam. ciasto nie jest za słodkie takie w sam raz.