Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto robi się błyskawicznie, obłędnie wygląda i znika jeszcze szybciej
keksówka 26 x 12
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Składniki
Do miski wlałam białka i dodałam szczyptę soli. Następnie białka ubijałam na pianę. W czasie miksowania dosypałam cukier, dodałam żółtka, dolałam olej, dosypałam mąkę, sodę i kakao. Kiedy moje ciasto było już gotowe przelałam je do keksówki i włożyłam w nie gruszki (w całości, z ogonkami). Ciasto piekłam przez 30 – 35 minut w temperaturze 180 stopni (góra – dół). Po wyciągnięciu ciasta i przestygnięciu górę polałam lukrem