Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, delikatne i bardzo smaczne. Sama zjadam pół blachy na raz :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Dodawać stopniowo cukier. Ucierać tak długo, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać do masy w dwóch porcjach na zmianę z maślanką, ucierając na średnich obrotach. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, pokroić w poprzek na plasterki i ułożyć dachówkowato na cieście. Posypać jabłka wiórkami masła i cukrem. Piec ok. 35 min w temp. 180.st. Zamiast jabłek polecam również śliwki.