Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z aronią"
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 52
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 225
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 142
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 321
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 52
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 225
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 142
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 321
Składniki
Aronię odsączamy, dodajemy cukier i sok z cytryny, gotujemy, aż puści sok. Zagniatamy mąkę, masło, jajko, sól, proszek do pieczenia. Ciasto wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Wałkujemy na okrąg o średnicy ok. 35 cm.
Na środek kładziemy mannę, płatki migdałów, aronię, kostki jabłek. Brzegi ciasta zawijamy do środka. Smarujemy jajkiem, sypiemy cukrem trzcinowym, owoce też. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
<strong>Pani Jadwiga Kwiek mieszka w Zakliczynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień