Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kaszą jaglaną i mascarpone"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10527
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10527
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Ciasto: kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, sparz na sicie wrzątkiem. Mleko zagotuj w rondlu. Wsyp kaszę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości.
Banana obierz, pokrój na małe kawałeczki. Dodaj do kaszy, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij formę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj wyższe brzegi. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniiliowym. Pod koniec dodaj serek mascarpone, delikatnie wymieszaj. Krem rozsmaruj na ostudzonym spodzie, wyrównaj. Udekoruj owocami. Schłodź. Przechowuj w lodówce.Źródło: Chwila dla Ciebie