Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tęczowa mozaika z malinową pianką"
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 27
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 19
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 48
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 43
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 186
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 27
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 19
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 48
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 43
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 186
Składniki
Margarynę utrzyj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do margaryny. Wsyp cukier i dokładnie wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Cienkim strumieniem wlej olej. utrzyj na puszyste ciasto.
Na koniec domieszaj pianę ubitą z białek. Ciasto podziel na 4 równe porcje. Pierwszą wymieszaj z kakao, drugą – z kisielem cytrynowym, trzecią – z kisielem wiśniowym, a czwartą – z suchym makiem.
Dużą blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz kaszą manną. Na spód nałóż na przemian przygotowane ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 45 minut. Wystudź. Galaretki pomarańczowe oraz agrestową rozpuść (osobno) wg przepisu na opakowaniu. Wstaw do lodówki do zastudzenia. Galaretki malinowe rozpuść w 3 szkl. wrzątku. Wystudź.
Ciasto rozetnij na 2 placki. Bitą śmietanę przygotuj wg przepisu. Wymieszaj z 2/3 galaretki malinowej. Resztę galaretki włóż do lodówki do zastudzenia. Stężałą galaretkę agrestową i 2/3 pomarańczowej potnij w kostkę. Odłóż kilka łyżek malinowej bitej śmietany, resztę wymieszaj z kosteczkami galaretek. Tężejącą masą przełóż placki. Wierzch posmaruj odłożoną pianką.
Wstaw do lodówki na 3 godziny. Pozostałe galaretki potnij na kosteczki. Udekoruj nimi ciasto.Źródło: Tina