Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zrobienia i niezwykle smaczne tiramisu truskawkowe. Idealny deser na letnie dni.
forma 24 cm x 20 cm, mikser, miska
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Zrobić pomadę: W miseczce wymieszać wodę, dżem i sok z cytryny. Formę, moja o wymiarach 24 cm x 20 cm, wyłożyć polową biszkoptów. Biszkopty posmarować połową przygotowanej pomady.
W osobnej misce ubić śmietankę, serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy. Połowę kremu wyłożyć na posmarowane pomadą biszkopty. Na krem wyłożyć warstwę pokrojonych w plasterki truskawek. W taki sam sposób, jak poprzednio ułożyć następna warstwę z pozostałych składników. Patrz film.
Wierzch deseru oprószyć startą czekoladą. Gotowe tiramisu schłodzić w lodowce przez minimum 6 godziny, a najlepiej przez noc. Smacznego!