Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
bialka ubic na sztywno powoli dospypywac cukier,nastepnie po jednym zoltku oraz przesiane maki,delikatnie wymieszac. upiec na zloto ok 30-40 min 170st. po zupelnym wystudzeniu kroimy biszkopt na 3 czesci,
krem zrobic wedlug przepisu na opakowaniu. przekladac nim blaty biszkoptowe posmarowane porzeczkami. wierzch i boki tortu rowniez posmarowac kremem i olozyc masa cukrowa. zelatyne namoczyz w zimnej wodzie nastepnie nad para wodna ja rozpuscic( nie dopuscic do zagotowania) dodac glukoze oraz maslo rozpuscic i zdjac z ognia,do ostudzonej papki dodajemy ok 80 deko cukru pudru i wyrabiamy,dodajemy barwniki;) SMACZNEGO!