Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy biszkopt, masa truskawkowa, truskawki i galaretka także truskawkowa :) Bardzo truskawkowe ciasto :)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20271
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23697
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20271
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23697
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy.
Masa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz płynna galaretkę i ponownie dokładnie mieszamy. Masę wylewany na biszkopt kakaowy i wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.
Obie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku i studzimy. Na masie truskawkowej układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :)