Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka,doskonałe na Święta Wielanocne
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 31
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 23
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 67
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 54
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 193
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 31
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 23
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 67
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 54
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 193
Składniki
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.