Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę połączenie amerykańskiego Red Velvet z tradycyjną Wuzetką.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 340
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 575
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 340
Składniki
Ciasto. tortownica 22 cm. Ucieramy margarynę z cukrem , stopniowo dodajemy jajka. Do przesianej mąki dodajemy cynamon, kakao i sodę. Do utartej margaryny porcjami dosypujemy mąkę , powidła i mleko wymieszane z koncentratem buraczanym. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tortownicy i pieczemy w 180 C ok. 40-50 minut. Krem. Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem powstały lukier dodajemy do serka i miksujemy. Śmietanę ubijamy i powoli dodajemy do masy serowej. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, nakładamy zwarty krem, przykrywamy drugą połową ciasta. Polewa. Jagody z cukrem lekko podgrzewamy aż puszczą sok ( pod przykrywką). Jak wystygną polewamy nimi ciasto.