Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki ryżowo-brzoskwiniowe"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Składniki
Do gotującego się mleka ze startą skórką z cytryny wsypujemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż, mieszamy, gotujemy 20 minut na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki cukru. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, łączymy z ryżem i studzimy.
Śmietanę ubijamy, mieszamy z zimnym ryżem. Masę przekładamy do foremek np. na muffinki i wstawiamy do lodówki przynajmniej na jedną godzinę.
Gotujemy syrop z dwóch łyżek cukru i dwóch łyżek wody. Mieszamy ze zmiksowanymi brzoskwiniami, doprowadzamy do zagotowania, rozlewamy na talerzyki, na tej warstwie umieszczamy kopczyki ryżu i studzimy. Schłodzony deser podajemy z sosami lub sezonowymi owocami.
Wartość odżywcza jednej porcji: 385 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 68 g
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 1,60 złŹródło: Rewia