Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z puree"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Mięso zalej wodą, gotuj 40 minut. Oczyść marchew, pietruszkę i buraki. Umyj, pokrój i włóż wszystko do wywaru. Wsyp szczyptę przyprawy warzywnej i gotuj, aż mięso i warzywa będą miękkie. Drobniutko pokrój namoczone wcześniej grzyby i wrzuć do zupy. Przypraw do smaku octem, cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem, posyp majerankiem.
Ziemniaki obierz, duże pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę obierz i drobniutko pokrój. Zrumień na smalcu.
Odcedź ziemniaki z wody, a do gorących włóż podsmażoną cebulę, wlej mleko i utrzyj na purée. Przypraw ew. solą. Takie purée można podać oddzielnie, albo porcjami wkładać do miseczki z barszczem. Posyp posiekaną zieleniną.
Izabela Jęczewska z InowrocławiaŹródło: Takie jest życie