Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka w słoikach pachnąca koperkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Jest lekkostrawna i odświeżająca, dlatego polecana jest m.in. w czasie przeziębienia. Poza tym pobudza apetyt i działa uspokajająco. Przepis przysłała Katarzyna Sztandera z Rzeszowa
Młode buraczki dokładnie oczyść razem z liśćmi i łodyżkami. Buraczki pokrój na plasterki, liście na kawałki. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Do rondla wlej ok. półtora litra wody, wsyp sól i kwasek cytryno wy. Zagotuj. Gorącą zalewą zalej buraczki, odstaw na 5 min.
Buraczkami i zalewą napełnij słoiki. Pasteryzuj 15 minut.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 250 ml 8, cena za słoik 0,80 zł.
Kto lubi, do słoików może dodać po pół ząbka czosnku. Świetnym pomysłem jest też mieszanka botwinki ze szczawiem. Wtedy proporcje powinny wynosić: na 1 kg botwinki, pół kg szczawiu.Źródło: Chwila dla Ciebie