Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodko-kwaśne danie z kurczakiem ryżem i warzywami. Musicie sobie przygotować na prawdę dużą patelnię a najlepiej woka, jest tego dosyć sporo, co najmniej 8 porcji.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1184
Składniki
Zaczynamy od ugotowania ryżu. W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paseczki lub kostkę jak kto woli, doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy mięso będzie usmażone wsypujemy mieszankę chińska i dusimy ok 5 min aż warzywa zmiękną. Następnie wsypujemy ryż i mieszamy wszystko razem. Dodajemy sos i ponownie mieszamy. Całość podgrzewamy ok 5 min mieszając. Gotowe! Można doprawić solą i pieprzem jeśli mamy ochotę. Smacznego!