Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kremowe i delikatne
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 602
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 365
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 602
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 365
Składniki
Kupiłam nerki już bez pokrywającego je tłuszczu. Przecięłam je wzdłuż ale nie do końca i namoczyłam na noc w wodzie z mlekiem. Następnego dnia wycięłam białe części ze środka, nerki opłukałam. Włożyłam je do garnka z wodę i zagotowałam- puszczą dużo szumu. Wyjęłam je, zmieniłam wodę i zagotowałam ją, nerki włożyłam tym razem do wrzątku i podgotowałam je 5 minut. Po tych zabiegach woda nie powinna mieć innego zapachu niż mięsny. W razie czego można jeszcze raz zmienić wodę.
Na patelni zeszkliłam cebulę z chili. Potem dodałam odsączone nerki i pokrojony czosnek. Gdy nerki lekko się przyrumieniły dolałam szklankę wina. Patelnię przykryłam pokrywką i nerki dusiły się około 40 minut. Potem sos zagęściłam mąką, doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pokrojoną natką.
Może jest z daniem trochę zachodu ale warto dla tego smaku spędzić czas w kuchni. Smacznego :)