Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z tego co akurat miałam pod ręką. Na początku zupełnie nie wiedziałam co włożyć do tej mojej cukinii. Przeszukałam lodówkę i ostatecznie postanowiłam połączyć fetę z jabłkiem. Wyszło pysznie, serio. Cukinię w takim wydaniu polecam każdemu.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 76
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 626
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 225
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 717
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 76
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 626
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 225
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 717
Składniki
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, nie obieramy ze skórki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ, jego część kroimy bardzo drobno. Do farszu będziemy potrzebować 3- 4 łyżki posiekanego miąższu z cukinii. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony ser feta, posiekany miąższ cukinii, obrane jabłko starte na tarce o grubych oczkach oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy, aby powstała zwarta masa.
Połówki cukinii wypełniamy przygotowanym farszem, następnie układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Cukinię pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około godzinkę. Podajemy na ciepło z ketchupem lub sałatką z pomidorów. Smacznego.