Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kiszona kapusta, boczek, żeberko... pyszny kapuśniaczek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Składniki
Warzywa pokroić i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Żeberko ugotować oddzielnie (mięso powinno odchodzić od kości). Obrać, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni, pod konie smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować około 60 minut. Na 40 minut przed końcem gotowania dodać podsmażony boczek. Przed podaniem dodać ugotowane żeberko i warzywa. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego. Uwaga: Do kapuśniaku można dodać jeszcze liście laurowe i ziele angielskie. U mnie akurat nie było to konieczne, ponieważ kapusta kiszona zawierała i jedno i drugie.